Svenskar älskar lottospel

I Sverige spelar man mycket lottospel och dessa spel fortsätter att attrahera svenskar. Anledningen till detta är att dessa spel förknippas med helgaktiviteter, aktiviteter som kan göras med både vänner och familj. Svenska bingolotteriet som går på teve på söndagar mellan 18.00 till 20.00 är oerhört populärt och är nästan synonym med Svenskar och Sverige. Programmet är det största lotteriet i Sverige, det är ingen skräll att svenskarna uppskattar detta format av spelande.

Sveriges största lotteri – Bingolotto

Bingolotto stödjer det svenska föreningslivets ideella verksamheter samt idrottsklubbar ekonomiskt. Detta är en stor anledning till det fortsatta populariteten efter 28 år in i programmet. På söndagar bänkar sig familjer och vänner framför tv-bänken i hopp om att få chansen att spela färg-femman i live tv. Detta i kombination med samarbetet med föreningslivet gör att svenskar gör något bra samtidigt som man har kul. Att Bingolotto samlat ihop 16 miljarder kronor till föreningslivet sedan starten gör att spelet fortsätter göra gott.

Skraplotter ligger inte i skymundan

Skraplotter är även det mycket populär idag och det går inte att undgå spänningen i att skrapa fram sina drömmar. Man kan i stort sett köpa skraplotter från vilken butik eller kiosk som helst. Att det är lättillgängligt bidrar till populariteten samtidigt som det inte kostar skjortan. Skraplotter är ett bra komplement till vardagsköpen. I kassan står det skraplotter redo att skrapas och den impulsiva sidan hos svensken kommer fram. Sedan går det inte heller att komma ifrån det faktum att alla vill bli rika. Man vill kunna pensionera sig, kunna köpa sitt drömboende eller helt enkelt renovera om sitt hem. Skraplotter men också lottospel bygger på att människa drömmer om något bättre.